viernes, 14 de diciembre de 2007

Visita Colector













COMUNICAT DE PREMSA


L’alcalde de Castelldefels i representants de les entitats cíviques, entre ellas la nostra, visiten les obres del col·lector interceptor de les conques centrals.
Aquesta infraestructura.permetrà reduir substancialment les inundacions al municipi en eríodes de pluges intenses.
L’alcalde de Castelldefels, Antonio Padilla, acompanyat per representants d’entitats associacions de veïns de la ciutat, ha visitat aquest migdia les obres d’execució del col·lector interceptor de les conques centrals i sobreeixidor a la bassa de la UPC. Aquestes obres, les quals s’han realitzat en un 90%, permetran millorar el desguàs de les aigües pluvials del municipi.
Aquesta infraestructura primària és una de les actuacions previstes en el Pla Director d’Aigües Pluvials del terme de Castelldefels, endegat per l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) i té un cost de 13 milions d’euros.
Un gran calaix de formigó armat, tancat en gairebé la meitat del seu recorregut d’1’3 kilòmetres i amb unes dimensions de 10 metres d’amplada i 3’5 d’alt, recollirà les aigües pluvials de les conques centrals (sector Montemar, sector Centre, col·lector Pau Casals i col·lector Riereta) i les enviarà al col·lector Interceptor del Nord.
L’alcalde de Castelldefels, Antonio Padilla ha manifestat que aquest nou col·lector “té 4 vegades més capacitat que la corredera que hi havia per recollir aigua i, al ser de formigó, aquesta hi pot circular millor”. Padilla ha comunicat, així mateix, que damunt de la part del col·lector que queda coberta “es farà un parc o un aparcament de vehicles en un futur”. Paral·lel al sector del col·lector que queda descobert, discorrerà un camí de serveis i es col·locarà una tanca de seguretat.
Pel que fa a la part de l’obra que queda pendent, RENFE ha donat ja el seu vist i plau a la construcció del pas soterrani que la connectarà amb el futur nou col·lector de Montemar i els col·lectors del centre tot i que encara no ha determinat la data.
30-novembre-2007
Per ampliar informació:
Patronat de Comunicació. Tel. 93 665 11 50 (ext. 1043); correu electrònic: comunicacio@castelldefels.org
www.castelldefels.org
Aquest col·lector té 4 vegades més capacitat per recollir les aigües pluvials que la corredera mestra